Лапад с ориз на фурна.

Нарязваме на ситно 1 глава лук, запържваме леко с две-три супени лъжици олио и веднага прибавяме 1 кг изчистен, измит и нарязан на сит но лапад, 1/2 чаени чаши ориз, малко джоджен, сол на вкус и 1/2 чаена чаша вода. Задушаваме сместа докато се изпари водата. Изсипваме я в намазана с олио тавичка. Отделно пържим 2 супени лъжици брашно с 2 — 3 супени лъжици олио и разреждаме с 2 чаени чаши прясно мляко, оставяме соса да възври, сваляме го от огъня, при­бавяме 2 — 3 добре разбити яйца, заливаме ястието и печем. Вместо с лапад ястието, може да се сготви със спанак.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS