Печена пуйка с кисело зеле

Необходими продукти:
Една пуйка 4-5 кг * една голяма кисела зелка • сол • черен пипер червен пипер • една чаена чаша нарязана пушена шунка • една чаена чаша нарязани на кубчета гъби една чаена чаша ориз три супени лъжици олио.

Начин на приготвяне:
Добре изчистената и измита пуйка се натрива със сол и черен пипер. След това се пристъпва към приготвяне на плънката за пълнеж. Запържват се гъбите, шунката, прибавя се оризът и след неговото запържване се налива една чаена чаша хладка вода. Оставя се да ври, докато оризът набъбне. Така подготвена, сместта се овкусява със сол, черен пипер, чубрица, тарос (естрагон). Плънката е готова, когато водата изври и остане на мазнина. Пуйката се напълва и се зашива със здрав конец.

Зелето се нарязва на дребно, поставя се в тенджера и се залива с вода, след което се вари около един час, докато омекне, а водата изври. Налива се олио, разбърква се добре и се оставя да ври още 10 до 15 мин, след което се прибавя червен пипер. Изсипва се в тава, върху него се поставя пуйката, покрива се с фолио и се пече най-малко два часа при температура 200°С. След това фолиото се сваля, тавата отново се поставя във фурната, като се следи пуйката да се зачерви равномерно от всички страни.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Новогодишна баница с късмети

Необходими продукти:
1 кг бяло брашно
1,5 чаена чаша мазнина (може да се комбинира 0,5 пакетче краве масло плюс олио)
1,5 чаена чаша натрошено сирене
4-5 яйца щипка сол дрянови пръчици с поставени късмети, увити във фолио.

Начин на приготвяне:
Замесва се тестото с топла вода и сол. Разточват се кори, намазват се с мазнина, правят им се радиални срезове, след което се завиват по срезовете и се оставят да престоят 30 мин. След това корите се разточват отново с големина, равна на тавата, която преди това е намазана с олио; слага се първата кора, леко се поръсва с мазнина, след което се поставя следващата кора. Корите трябва да бъдат 5 до 7 броя.

Плънката - смес от натрошено сирене и яйца, се разделя на три части и се поставя между корите (2, 4, 6). Между корите, където не поставяме плънка, се слага само мазнина. В средата на баницата се слагат дряновите клонки с късметите, увити във фолио. Последната кора се намазва с мазнина, която трябва да бъде сгорещена, след което баницата се нарязва на триъгълни парчета.

Така приготвена, баницата се пече около 40 мин. при температура 180°С в предварително загрята фурна.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Кисело зеле с ориз

Нарязваме 1 малка кисела зелка много дребно, изстискваме сока й и слагаме в тенджера на умерен огън да се задушава и омеква. Отделно запържваме ситно нарязани 2 стръка праз, оцветяваме с червен пипер и прибавяме 1/2 чаена чаша ориз да се поизпържи, наливаме 1 чаена чаша гореща вода и след като малко поври със зелето, заливаме с 1 чаена чаша зелев сок, 2 — 3 супени лъжици олио и оставяме ястието да се увари на тих огън. Поднасяме го студено, поръсено с черен пипер или кимион.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Мусака от моркови

Задушаваме 2 глави и 3 големи настъргани моркова в 4 — 5 супени лъжици олио. Като оменат морковите, прибавяме 1/2 чаена чаша ориз, и оставяме да ври сместа, докато омекнат добре морковите и оризът Сваляме от огъня, прибавя ме черен пипер, 1 чаена лъжица салца или 2 дoмата, нарязани на ситно, опитваме на сол, разбъркваме добре сместа. Отделно сваряваме 1 кг картофи, обелваме ги, след като изстинат, поло вината от тях настъргваме в тавичка. Изсипва ме върху тях горната смес (може и 100 г настърган кашкавал), а отгоре настъргваме останалите картофи, поръсваме с олио (масло) и заливаме с 3 — 4 яйца, разбити в 2 чаени чаши прясно мля ко. Печем мусаката в силна фурна, докато се за черви.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Вегетариански кюфтета

Сваряваме 1/2 кг картофи, обелваме ги и настъргваме на едрото ренде. Отделно сваряваме 1 кафена чаша ориз. Пържим до омекване 1 глава лук и 2 — 3 моркова, нарязани на ситно в 2 — 3 супени лъжици мазнина. Смесваме картофите, ориза и запържените моркови, посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер или ситно нарязан магданоз и добре омесваме. Оформяме топки колкото 1 яйце и оставаме да престоят 1/2-1 час. С намокрени с вода ръце правим кръгли или продълговати кюфтета, които потапяме в брашно, после в разбито яйце и пържим в силно сгорещена мазнина. При липса на яйце, пържим кюфтетата, потопени само в брашно. Поднасяме ги със салата или туршия.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Вегетарианска мусака

Сваряваме 1 кг картофи, обелваме ги и на рязваме на кръгчета. Нарязваме на ситно 1/2 зелка и я пържим, докато омекне, с 4 — 5 супени лъжици мазнина. Сваряваме 2 — 3 моркова и 1/2 глава целина, нарязваме ги на кубчета и прибавяме към зелето. Посоляваме на вкус и прибавя ме 1 чаена лъжица смлян кимион. В намазаната тавичка нареждаме половината картофи, изсипваме зелето на равномерен пласт и върху него нареждаме останалите картофи. Отгоре поръсва ме с 1/2 чаена чаша натрошено сирене, полива ме с 3 супени лъжици олио и заливаме с 2 чаши мляко, разбито с 3 яйца. Печем мусаката в сил на фурна.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Сланина с праз

Нарязваме сланината на по-едри парчета и пържим до бледо зачервяване. Изваждаме я и в мазнината пържим 1 глава нарязан лук, прибавяме червен пипер, 1 супена лъжица оцет, и 2 кафени чаши вода. Прибавяме едро нарязания праз и след като омекне, слагаме сланината и 1 супена лъжица доматено пюре. Накрая запържваме 1 супена лъжица брашно в 1 супена лъжипа мас, прибавяме 1 чаена лъжица червен пипер и смесваме с ястието
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Борш с месо

Нарязваме на малки късчета 1/2 кг говеждо месо, заливаме със студена вода и слагаме да ври. След половин час отпенваме, посоляваме и прибавяме 1 чаша зелен боб, 2 — 3 моркова, 1 малка глава целина, 1 глава лук и 1/8 зелка, на рязани на ситно. В 1 лъжица олио запръжваме 1 средно голяма глава червено цвекло, нарязано на кубчета и го прибавяме към супата. Когато зеленчукът се полусвари добавяме 3-4 картофа, нарязани на кубчета, 2 — 3 настъргани домата и - 2 дафинови листа. Доуваряваме и застройваме с 2 яйца и 1 чаена чаша кисело мляко.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Гъби с ориз

Вземаме 250 г гъби, изчистваме ги, измива ме добре и нарязваме на ситно, варим ги около 1/2 час в подсолена вода. В 5 — 6 супени лъжици олио задушаваме 1 глава лук. Когато лукът поомекне, прибавяме 1 чаена чаша ориз и го запържваме. Наливаме 3 чаени чаши вода, като из ползуваме и бульона от гъбите, посоляваме със сол и черен пипер, прибавяме гъбите и варим на тих огън. Малко преди са свалим ястието от огъня, прибавяме ситно нарязан магданоз. Поднасяме студено.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Мусака от картофи със зеле

Обелваме и нарязваме 1 кг картофи на тънки филийки, които изпържваме. Отделно сваря ваме нарязана на ситно 1/2 кисела зелка, изцеждаме добре от водата и задушаваме с 2 глави сит но нарязан Лук в 1 кафена чаша олио. Като омекне зелето, подправя се с червен пипер. В намазаната с олио тавичка се слага ред пържени картофи, ред зеле и най-отгоре картофи. Залива се с 1 чаена чаша гореща вода и се пече 1/2 час. Зали ваме след това-с 2 — 3 разбити яйца и 1 чаена чаша прясно мляко и печем още 10 — 15 минути в силна фурна.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Картофена яхния с гъби

Нарязваме на дребно 1 чаена чаша гъби. В 4 — 5 супени лъжици олио задушаваме до омекване 3—4 глави ситно нарязан лук, прибавяме гъбите и 1 кафена чаша вода и ги задушаваме, докато омекнат и те. Нарязваме на филийки 7 — 8 картофа, разбъркваме с гъбите и наливаме вода, колкото едва да се покрият картофите. Посоляваме със сол на вкус и варим на тих огън. Като свалим ястието от огъня, поръсваме го със ситно нарязан магданоз или черен пипер.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Палачинки с гъби

Правим палачинково тесто, като разбиваме добре 3 жълтъка, прибавяме постепенно 4 равни супени лъжици брашно, 1 чаена чаша прясно мляко, 1 чаена лъжица олио, малко сол и 3 бел тъка, разбити на гъст сняг. От получената смес пържим палачинки. Отделно изчистваме 250 г пресни (или 150 г сухи) гъби и варим в леко под солена вода, докато омекнат добре, изцеждаме ги и нарязваме много на ситно. В 2 лъжици мазнина пържим 1 супена лъжица брашно. Прибавяме гъбите и толкова мляко, че да получим гъста каша. Посоляваме на вкус; нареждаме палачинките в дълбок съд, като по между им мажем с кашата от гъбите и настъргваме по малко каш­кавал или сирене. Заливаме 1 чаена чаша прясно мляко, надупчваме с вилица и печем до зачервяване в умерена фурна.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Червени домати, пълнени с ориз

Взимаме 1 кг средно големи червени домати, измиваме ги, отрязваме им капачетата и издълбаваме с лъжичка. Нарязваме на ситно 2 глави лук, настъргваме 1 — 2 моркова на ренде и задушаваме докато поомекнат в 1/2 чаена чаша олио и 1 кафена чаша вода. Прибавяме след то ва 1 чаена лъжица червен пипер и 1 чаена чаша ориз, наливаме 1 — 11/2 чаена чаша вода, посоляваме и оставяме ориза да набъбне. Нарязваме 2 — 3 картофа на дребни кубчета и ги прибавя ме към ориза-заедно с 1 връзка ситно нарязан магданоз. Разбъркваме сместа и пълним доматите, поставяме им капачетата и ги нареждаме в тавичка, на дъното на която сме нарязали на ситно вътрешността на издълбаните домати. Доливаме вода, която да залее половината от доматите, и ги печем на фурна.

Вместо в тавичка, можем да уварим домати те в тенджера на тих огън, а в плънката можем да сложим гъби, предварително уварени, вместо картофи.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Панирани червени домати

Избираме по-големи здрави месести домати нарязваме ги на кръгчета, дебели около 1 см, по соляваме ги и поставяме в яйце и галета. Панираме ги в силно сгорещено олио. Поднасяме ги, поръсени с настъргано сирене и ситно нарязан магданоз.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Шницел с доматен сос

Задушаваме до омекване 3 средно големи, на рязани на ситно глави лук в 3 — 4 лъжици олио. Посоляваме, прибавяме 2 равни супени лъжици брашно и запържваме до леко зачервяване. Прибавяме червен пипер, размиваме 2 супени лъжици доматено пюре, наливаме вода до получава не на гъст сос, пускаме малко кимион, 1 — 2 дафинови листа и няколко зърна черен пипер. След като сосът заври, пускаме в него 3 — 4 добре на-чукани телешки шницели и оставяме ястието да ври на тих огън. Преди да го свалим прибавяме малко магданоз и черен пипер.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Праз с пиперки от туршия

Изчистваме 7-8 стръка праз и го нарязва ме на ситно. Пържим го в 2 кафени чаши олио. Когато празът поомекне, прибавяме десетина пиперки туршия, изчистени от семето и наряза ни като за паприкаш, заедно с 1 чаена лъжица червен пипер. Захлупваме добре капака и остава ме ястието да се задушава, като от време на вре ме наливаме по 1 - 2 супени лъжици вода. След като го свалим от огъня, разбиваме 2-3 яйца с 2 супени лъжици оцет и го застройваме.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Вегетариански гювеч

Измиваме, изчистваме и задушаваме с 1/2 чаена чаша вода и малко сол 1/4 кг зелен фасул; изчистваме и нарязваме на ситно 3 глави лук; на колелца нарязваме по 1 малка тиквичка и син патладжан; измиваме и изчистваме връхчетата на 150 г бамя, обелваме и нарязваме 3/4 кг картофи и 1/2 кг червени домати. Нарязваме на едро приготвения зеленчук слагаме в пръстен гювеч или в тавичка, посоляваме на вкус, прибавя ме 1 пълна чаена лъжичка червен пипер и 3/4 - 1 чаена чаша олио, разбъркваме го, наливаме 1 1/2 чаена чаша вода и печем в умерена фурна. По желание в гювеча можем да сложим 3 — 4 лютиви пиперчици, предварително опечени. Така приготвения гювеч можем да сварим и в тенджера на тих огън.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Заешки кебап

Нарязваме на порции предварително изкиснатия заек, посоляваме със сол и червен пипер и печем във фурна. Отделно с 1 винена чаша слаб оцет разбиваме 1 супена лъжица краве масло, прибавяме 2 супени лъжици кисело мляко, 3 — 4 счукани скилидки чесън, сол на вкус, 1 чаена чаша вода и оставяме да възври. Пускаме опечените заешки порции, оставяме да ври още Ю — 15 минути и поднасяме кебапа.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Мусака от зелеви листа

Отделяме листата на една средно голяма зелка, като отстраняваме твърдите им части; уваря ваме ги в подсолена вода. Отделно в 1 кафена чаша масло запържваме леко 1 глава лук, прибавяме 1 чаена чаша ориз, които пържим докато стане прозрачен, наливаме 2 чаени чаши вода и уваряваме. Сваряваме твърдо 2 яйца, нарязваме ги на дребно, прибавяме към ориза заедно с 1/2 чаша натрошено сирене, посоляваме на вкус, прибавяме ситно нарязан магданоз и малко черен пипер. Разбъркваме сместа и я разделяме на две части. Зелевите листа разделяме на три части. -В намазана с масло тавичка нареждаме 1 пласт зелеви листа, 1 пласт ориз, отгоре оставят зелеви листа. Наливаме 1/2 чаена чаша вода, на-ръсваме 2 — 3 супени лъжици олио и печем му саката в умерено силна фурна. Опечената мусака заливаме с 3 яйца и 1 - 1 1/2 чаена чаша прясно мляко. Допичаме още няколко минути в сил на фурна.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Руски пирог със зеле.

От 1/4 кг сварени пресовани картофи, 1 1/2 чаени чаши брашно, 1 яйце, 1 супена лъжица масло и 1 1/2 чаена лъжица бакпулвер замесваме тесто като за баница. Отделно нарязваме ситно една малка зелка; задушаваме я с 3 - 4 супени лъжици олио и с 2 главички лук, сол, черен пипер. Като поомекне зелето, прибавяме 2 — 3 твърдо сварени яйца, нарязани на кубчета, и сваляме от огъня да изстина сместа. Половината от тестото разстиламе в намазана тавичка, изсипваме зелето, отгоре разстиламе останалото тесто. Набождаме пирога, поливаме го с 3 супени лъжици масло и печем в умерена фурна. Реже се топло и се поднася със салата.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Моркови с яйца

Изчистваме 1/2 кг моркови, измиваме ги, на рязваме ги на тънки колелца и варим в подсоле на вода, докато омекнат напълно. Прецеждаме ги след това и нарязваме много на ситно с нож или смачкваме с вилица, след което ги изпържваме в 1 супена лъжица масло. Отделно зачервяваме 2 супени лъжици масло, изсипваме 4 разби ти яйца и запържените моркови, посоляваме на вкус и леко запържваме отново.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Пълнена прясна зелка

Изчистваме горните листа на средно голяма твърда зелка и с остър нож отрязваме хоризонтално откъм кочана, както отрязваме капака на диня. След това издълбаваме кочана, отстраняваме го и издълбаваме още почти половината от зелката. Издълбаната вътрешност попарваме, изцеждаме и нарязваме на много дребно. Изпържваме в 3 супени лъжици олио 1 малка глава ситно нарязан лук, прибавяме 1 1/2 кафена чаша ориз, малко счукан сухар (или галета), сол и кимион. Запържваме ориза, прибавяме го към накълцаното зеле, размесваме го добре и пълним зелката. Слагаме я в тенджера с 4 — 5 супени лъжици олио да се пържи леко и заду­шава. След това наливаме по-малко вода и размит доматен сос. Когато зелката напълно уври, я изваждаме внимателно и я поставяме в го ляма чиния с капака надолу. Запържваме галета с 2 — 3 супени лъжици олио, заливаме зелката и я поднасяме с кисело мляко. Режем я като диня. За да не се разкъса зелката, докато я варим, ложем да я завържем с конец, който на края отстраняваме.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Картофени котлети с бял сос

Вземаме 1 кг картофи, сваряваме ги, обелва ме и пресоваме. Разбиваме 1 супена лъжица масло, прибавяме картофите, 2 яйца, сол и черен пи пер на вкус. Омесваме сместа, правим котлети, потопяваме ги в галета (или сухар, брашно), след това в яйцата и пържим на силен огън в обилна мазнина. Изпържените котлети нареждаме в го ляма чиния и поднасяме със сос, приготвен по следния начин: в 2 супени лъжици масло пържим светло 2 равни супени лъжици брашно. Разреждаме с гореща вода или мляко и оставяме соса да поври 5 — 10 минути. Сваляме го от огъня; отделно разбиваме 2 жълтъка с 4 супени лъжици кисело мляко и 1 чаена лъжица масло и бавно сипваме в соса, като бъркаме непрекъснато. Слагаме соса отново да заври, като не преставаме да бъркаме. Поднасяме го с котлетите.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Котлети от гъби.

Нарязваме 1/2 кг гъби на тънки филийки и ги задушаваме в масло и малко вода със ситно на рязан магданоз, докато омекнат добре. Оставя ме да изстинат. Изстискваме 1 филия предвариелно накиснат сухар или сух бял хляб, размесваме с пържените гъби, като прибавяме 2 жълъка и сол на вкус. Правим котлети, които потапяме в разбитите белтъци и счукан сухар и пър жим на силен огън. Поднасяме котлетите със салата или туршия.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Телешко с макарони

Запържваме до омекване 1 глава нарязан на ситно лук в 1 кафена чаша олио или зехтин, прибавяме 1/2 кг телешка кайма, наливаме 1 — 11/2 чаена чаша гореща вода и варим, докато водата изври. осоляваме и прибавяме 1 супена лъжица размито доматено пюре. Оставяме на огъня, докато се запържи каймата, поръсваме с черен пипер и сваляме. Отделно сваряваме 1/4 кг макарони, отцеждаме ги и заливаме с разтопено масло (по желание може и с доматен сос). Поставяме макарони в чиния, от месото слагаме в чаша с обло дъно и го обръщаме в средата на макарони те. Отгоре може да настържем кашкавал, ако разбира се разполагаме с такъв.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Паниран праз

Изчистваме 5 — 6 стръка средно дебел праз, нарязваме го на парчета с дължина 5 — 6 см, които варим в подсолена вода, като внимаваме да не се разварят. Изваждаме ги, отцеждаме ги и притискаме всяко парче с лъжица, за да получи плоска форма. Отделно разбиваме 2 яйца, потапяме всяко парче праз в яйцата, после в счукан сухар или брашно и пак в яйцата и пържим до зачервяване на силен огън. Поднасяме с туршия или салата.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Варена риба за Никулден

Необходими продукти:
1 кг риба
150 г масло
1 чаена лъжица лимонов сок или оцет
сол, магданоз.

Начин на приготвяне:
Изчистената и измита риба се посолява и се вари във вода около 20 мин., след което се отцежда от водата, топла се полива с горещо разтопено краве масло, поръсва се с магданоз и лимонов сок.

Още за Никулден
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Супа с пушена сланина.

Нарязваме на дребно 100 - 150 г пушена сланина и я пържим до леко зачервяване. Нарязваме на ситно 1/2 глава целина и 2 — 3 стръка праз. Пържим ги със сланината докато омекне целината и прибавяме 1/2 кг нарязани на кубчета кар тофи. След като се запържат и те, доливаме во да, пускаме 10—15 зърна черен пипер и оставя ме супата да се вари на тих огън.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Кийткебап

Обезкостяваме 1 кг агнешко месо, нарязваме го на хапки и го запържваме в 3 — 4 супени лъжици олио. Прибавяме 2-3 връзки пресен лук, нарязан на 3 — 4 см ивици, оцветяваме с 1 чаена лъжица червен пипер, запържваме 3 — 4 минути и отместваме съда от огъня. Добавяме 3 — 4 люти чушлета, сол на вкус, 1 връзка ситно нарязан магданоз и по-малко чубрица и джоджен. Получената смес увиваме в пергаментова хартия или поставяме в книжен плик, поставяме в тавичка, намазваме хартията с олио, заливаме с 1 чаша вода и печем в силна фурна. Кебапът поднасяме върху разкъсаната хартия.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Гювеч с ориз

Нарязваме 3 глави лук на дребно и го запържваме в 5 — 6 супени лъжици олио. Прибавяме 1 чаена чаша ориз, разбъркваме и той да се позапържи малко. Посоляваме със сол и червен пипер и нарязваме 4 — 5 обелени червени дома ти, 4 — 5 пиперки и магданоз. Наливаме 2 чаени чаши гореща вода. Разбъркваме сместа, из сипване в тавичка, слагаме във фурничката. Можем да приготвим ястието и на тих огън. Поднасяме го поръсено със ситно нарязан магданоз.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Кисело зеле с ориз на фурна

В 1 чаена чаша олио пържим 2 глави лук и 1 малка зелка, нарязана на ситно; след като се задуши и омекне зелето, прибавяме 1 супена лъжица доматено пюре и 1 чаена лъжица червен пипер.
Отделно в 3 чаени чаши вода пускаме 1 глава лук, нарязана на ситно и черен пипер на зърна. След като заври, прибавяме 1/2 чаена чаша ориз и сол и поставяме във фурната. Когато водата се изпари и оризът омекне, нареждаме в намазаната тава ред изпържено зеле. Върху не го разстиламе ориза и отново зелето. Заливаме с 4 — 5 яйца разбити с 1 чаена чаша кисело мляко и печем в силна фурна.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS