Тиквички чехълчета.

Измиваме 1 кг широки прави тиквички и ги слагаме да се варят в посолена вода само дока то поомекна!. Изваждаме ги, оставяме ги да се

отцедят и изстинат, след което ги разрязваме на половина по дължина и издълбаваме с лъжичка вътрешната им част. Пълним ги със смес от 200 'г сирене, 2 яйца, вътрешността на тиквичките и ситно нарязан копър. Нареждаме ги в тавичка. Правим светла запръжка от 2 супени лъжици олио и 1 супена лъжица брашно, разреждаме я с 1/2 чаена чаша мляко и оставяме да поври окоо 5 минути. Сваляме соса от огъня и при постоянно бъркане прибавяме 2 добре разбити жълтъка. Заливаме тиквичките със соса и ги запичаме на фурна. Можем да запечем тиквичките без да ги поливаме със соса. След като ги напълим, поливаме ги с 2 3 супени лъжици олио и запичаме.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS