ПРОДУКТИ ЗА 8 ПОРЦИИ
8 пилешки бутчета
2 глави резене
6 скилидки чесън
1/2 ч. ч. маслини
2 ч. л. семена от резене
1/4 ч. л. млян черен пипер
1/2 ч. л. млян чили пипер
1 ч. ч. бяло вино
1/3 ч. ч. зехтин
1 ч. л. сол
1. Кожата на пилешките бутчета се обелва и всяко се разрязва на две. Резенето се почиства и нарязва на едро, а чесънът - на половинки.
2. В дълбока тенджера (без пластмасови детайли) се смесват месото, резенето, чесънът, маслините, семената от резене, черният и чили пиперът, виното и зехтинът.
3. Тенджерата се слага в хладилника за 3-4 ч, като мариноването може да продължи до 48 ч. Месото периодично се разбърква с маринатата.
4. Фурната се загрява до 230 градуса. Месото се посолява. Тенджерата се слага във фурната и ястието се задушава около 1 ч. Месото трябва да се зачерви, а резенето да омекне.
5. По време на печенето месото няколко пъти се полива с отделения сок.