Tелешкa шопска яхния

Нарязваме на хапки 1/2 кг по-тлъсто месо и го пържим в 3 — 4 супени лъжици олио до зaчервяване. Прибавяме и запържваме 1 глава ситно нарязан лук и 1/2 супена лъжица брашно. Оцветяваме с 1/2 супена лъжица червен пипер, угасяваме с 1 /2 чаена чаша вино или 1 /2 кафена чашка оцет, наливаме гореща вода, прибавяме сол, черен пипер, дафинов лист и оставяме ястието да ври на умерен огън, докато месото омекне. Прибавяме 1/2 супена лъжица доматено пюре, 1 кг изчистен арпаджик, както и 1 — 2 глави изчистен чесън. Варим на тих огън до пълно уваряване.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS