Пълнени домати с прясно зеле

Изрязваме капачета на 8 —10 средно големи червени домати и внимателно издълбаваме с лъжичка семенната част и посоляваме леко. Оставяме ги да се отцеди сокът им. Нарязваме на ситно половин зелка, заливаме я с вряла подсолена вода, изцеждаме водата и я поливаме с 2 — 3 лъжици оцет и 3 — 4 лъжици олио. Поръсваме с 1 кафена чашка смлени орехи. Отделно разбиваме 2 — 3 яйца и ги изпръжваме с половин до една чаша натрошено сирене в 2 — 3 лъжици олио, като прибавяме и половината от издълбаната се менна част на доматите. След като изстине, към сместа прибавяме 1 връзка ситно нарязан магда ноз и пълним доматите. Нареждаме ги върху зе лето и украсяваме с нарязани твърдо сварени яйца.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS