Зеленчукова супа.

В подсолена вода сваряваме добре ситно на рязани следните зеленчуци: 2 — 3 моркова, 1 — 2 корена от магданоз, половин глава целина, 1 глава лук, 2 пиперки, 1 — 2 домата и 2 — 3 картофа. Прецеждаме бульона, а зеленчуците пресоваме. Отделно запържваме в две лъжици олио половин глава ситно нарязан лук. Прибавяме 1/2 лъжичка смлян червен пипер и изсипваме за пръжката в бульона. Оставяме супата да ври 10 — 15 минути, след като прибавим и зеленчуците. Застройваме с два жълтъка и 2 — 3 лъжици кисело мляко или лимонов сок.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS