Картофи варена мусака.
Етикети: Постни ястия
Изчистваме 1 кг картофи, нарязваме ги на дълги резенчета, слагаме в тенджерата, посоля ваме, прибавяме 3 — 4 супени лъжици олио и разбъркваме на огъня. Прибавяме след това 4 — 5 стръка млад или 1 глава стар лук, ситно нарязан, 1 глава чесън и 1/2 връзка копър, наря зани на ситно, и заливаме с 1/2 чаена чаша вода. Непосредствено върху картофите слагаме един малък капак, за да се задушават картофите в собствената си пара; и захлупваме тенджерата. Варим на умерен огън. Когато картофите са вече уварени, прибавяме 1/2 връзки магданоз-; разби ваме 3 яйца, прибавяме 1 кафена чаша натрошено сирене, заливаме картофите със сместа и оставяме мусаката да се задушава още 5 — 6 минути.