Задушена имамбаялдъ
Етикети: Постни ястия
Измиваме и нарязваме на колелца 3 — 4 сини патладжана, посоляваме ги и оставяме да по стоят осолени и да се отцедят. Нарязваме на кръгчета 4 — 5 глави лук, 3 — 4 моркова, 1 глвичка целина 4 — 5 червени домата, също наря зани на кръгчета. Почистваме скилидките на 2 глави чесън и нарязваме 1 връзка магданоз. В плитка широка тенджера нареждаме един пласт лук, отгоре моркови и целина, червени домати, поръсваме с магданоз и чесън, нареждаме един пласт патладжани и пак лук, мoркови, целина, домати, патладжани. Отгоре трябва да наредим червени домати и да поръсим с магданоз. Посоляваме между редовете. Заливаме с 1 чашка вода и 2 кафени чаши олио и уваряваме ястието на тих огън. Поднасяме ястието студено.