Макарони със сос бешамел

Варим 1/4 кг макарони в подсолена вода. Като се сварят, прецеждаме и ги заливаме с 2 супени лъжици препържено масло. Отделно приготвяме сос бешамел от 2 супени лъжици масло и 2 супени лъжици брашно. Запръжката оставаме светла, разреждаме с 2 чаени чаши прясно мляко и варим десетина минути, докато получим рядък сос. Посоляваме на вкус и дръпваме от огъ ня. Застройваме с 2 жълтъка. Половината от со са смесваме с макароните и изсипваме в намаза на тавичка. Отгоре изсипваме останалия сос. Белтъците разбиваме на пяна и изсипваме върху ястието. Запичаме в силна фурна.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS