Крем-супа от сух фасул
Етикети: Супа
Измиваме и накъсваме от вечерта 2 чаени чаши сух фасул. На сутринта слагаме фасула да възври в същата вода, след това я изхвърляме. Заливаме с друга вряла вода и прибавяме дребно нарязани 2 глави лук, 1/2 глава целина, 1 -2 моркова и 1 - 2 корена магданоз. Когато всички зеленчуци се разварят добре, пресоваме през гивгир. Отделно правим светла запръжка от 4 — 5 лъжици олио и 2 лъжици брашно. Прибавяме червен пипер и пюрето от зеленчуци. Наливаме бульона и оставяме да поври още десетина минути, след което поръсваме със ситно нарязан магданоз и поднасяме с пържени хлебни хапки.