Какво трябва да знаем за месото

ПРЕДИ да се готви, трябва да се отстрани сланината от месо то.
ПОТОПЕТЕ пилето във вряща вода, преди да го сложите да се пече. По този начин се отстранява част от мазнината и пиле то остава сочно.
ЗАПЪЛНЕНЕ на зеленчучи (чушки, домати, тиквички) е по-добре да се използват постни меса (пилешко, заешко, агнеш ко).
ЗА ДА НЕ СЕ СВИЯТ пържолите при печене, може да се за пържат за 1-2 мин. от двете страни и след това да се пекат.
СКАРАТА на жарава е много добра за ползване при всяка въз можност.
ДОБРЕ Е месото да се овкуси поне 2 часа преди топлинната об работка.
ЗАЕКЪТ, ако е цял, е добре да се шпикова (правят се с остър нож малки разрези, в които се слагат пушен бекон, шунка, морков, скилидка чесън, парче лук).
КОГАТО готвите дивеч (заек, сърна, дива свиня) задължително е месото да е минало ветеринарна проверка. Става вкусно, ако една нощ се кисне във вода, в която има 1 чаена чаша оцет, няколко глави нарязан червен лук, 1 нарязана чушка, скилидки чесън, зърна черен пипер.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS