Месник

Нарязваме на филийки 1 1/2 кг лук, посоляваме със сол, черен и червен пипер и леко стриваме. Нарязваме на хапки 1 кг свинско месо и го посоляваме. Замесваме тесто с 2 чаши брашно, разделяме на 3 — 4 топки и ги точим на дебели кори. Подреждаме ги една върху друга и отново леко точим. Слагаме кората намазана с олио в тава така, че краищата да висят извън тавата. Поръсваме с мазнина, изсипваме половината лук, нареждаме месото, изсипваме останалия лук и поливаме с 5 — 6 супени лъжици мазнина. Покриваме сместа с кората, мажем обилно с мазнина и печем в умерена фурна.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS