Пълнена кисела зелка

Вземаме неголяма стегната кисела зелка и внимателно издълбаваме средата. Нарязваме на хапки 300 г свинско месо и го запържваме с 2 глави нарязан лук в 2 - 3 лъжици мас (олио). Подправяме със сол, черен и червен пипер и пълним зелката, след което внимателно я обвързваме с конци. Слагаме в тенджера 4 — 5 супени лъжици мас, сгорещяваме я, поставяме зелката, наливаме 1 чаша гореща вода, захлупваме и оставяме да се задушава, като често я заливаме с водата, в която ври. Към края прибавяме 1 супена лъжица доматен сос и 1 чаена лъжица кимион. Когато зелката уври, изваждаме я внимателно в чиния, освобождаваме я от конците и заливаме със соса, в който е вряла. Нарязва се като диня.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS