Остъргваме с нож, измиваме и нарязваме на колелца 1 кг тиквички. Посоляваме ги, овалваме в брашно и пържим в сгорещено олио, докато получат златист цвят. Нареждаме ги в голяма чиния керемидообразно. В средата изсипваме гъст сос, приготвен по следния начин: В дървена или пластмасовакупа счукваме много на ситно 1 чаена чаша орехови ядки, прибавяме 1 филия сухар или сух хляб, предварително накиснат във вода и изстискан, и продължаваме да разбъркваме. Отделно счукваме 3—4 скилидки чесън с малко сол, прибавяме към горната смес и добре разбъркваме. Прибавяме малко гореща вода и по 2 супени лъжици оцет и олио. Полученият сос изсипваме в средата на тиквичките. Отгоре заливаме с останалото от тиквичките олио, което сме прецедили и оцветили с малко червен пипер.