Кийткебап

Обезкостяваме 1 кг агнешко месо, нарязваме го на хапки и го запържваме в 3 — 4 супени лъжици олио. Прибавяме 2-3 връзки пресен лук, нарязан на 3 — 4 см ивици, оцветяваме с 1 чаена лъжица червен пипер, запържваме 3 — 4 минути и отместваме съда от огъня. Добавяме 3 — 4 люти чушлета, сол на вкус, 1 връзка ситно нарязан магданоз и по-малко чубрица и джоджен. Получената смес увиваме в пергаментова хартия или поставяме в книжен плик, поставяме в тавичка, намазваме хартията с олио, заливаме с 1 чаша вода и печем в силна фурна. Кебапът поднасяме върху разкъсаната хартия.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS