Вегетарианска мусака
Етикети: Постни ястия
Сваряваме 1 кг картофи, обелваме ги и на рязваме на кръгчета. Нарязваме на ситно 1/2 зелка и я пържим, докато омекне, с 4 — 5 супени лъжици мазнина. Сваряваме 2 — 3 моркова и 1/2 глава целина, нарязваме ги на кубчета и прибавяме към зелето. Посоляваме на вкус и прибавя ме 1 чаена лъжица смлян кимион. В намазаната тавичка нареждаме половината картофи, изсипваме зелето на равномерен пласт и върху него нареждаме останалите картофи. Отгоре поръсва ме с 1/2 чаена чаша натрошено сирене, полива ме с 3 супени лъжици олио и заливаме с 2 чаши мляко, разбито с 3 яйца. Печем мусаката в сил на фурна.