Мусака от моркови
Етикети: Постни ястия
Задушаваме 2 глави и 3 големи настъргани моркова в 4 — 5 супени лъжици олио. Като оменат морковите, прибавяме 1/2 чаена чаша ориз, и оставяме да ври сместа, докато омекнат добре морковите и оризът Сваляме от огъня, прибавя ме черен пипер, 1 чаена лъжица салца или 2 дoмата, нарязани на ситно, опитваме на сол, разбъркваме добре сместа. Отделно сваряваме 1 кг картофи, обелваме ги, след като изстинат, поло вината от тях настъргваме в тавичка. Изсипва ме върху тях горната смес (може и 100 г настърган кашкавал), а отгоре настъргваме останалите картофи, поръсваме с олио (масло) и заливаме с 3 — 4 яйца, разбити в 2 чаени чаши прясно мля ко. Печем мусаката в силна фурна, докато се за черви.