Вместо в тавичка, можем да уварим домати те в тенджера на тих огън, а в плънката можем да сложим гъби, предварително уварени, вместо картофи.
Взимаме 1 кг средно големи червени домати, измиваме ги, отрязваме им капачетата и издълбаваме с лъжичка. Нарязваме на ситно 2 глави лук, настъргваме 1 — 2 моркова на ренде и задушаваме докато поомекнат в 1/2 чаена чаша олио и 1 кафена чаша вода. Прибавяме след то ва 1 чаена лъжица червен пипер и 1 чаена чаша ориз, наливаме 1 — 11/2 чаена чаша вода, посоляваме и оставяме ориза да набъбне. Нарязваме 2 — 3 картофа на дребни кубчета и ги прибавя ме към ориза-заедно с 1 връзка ситно нарязан магданоз. Разбъркваме сместа и пълним доматите, поставяме им капачетата и ги нареждаме в тавичка, на дъното на която сме нарязали на ситно вътрешността на издълбаните домати. Доливаме вода, която да залее половината от доматите, и ги печем на фурна.
Вместо в тавичка, можем да уварим домати те в тенджера на тих огън, а в плънката можем да сложим гъби, предварително уварени, вместо картофи.
Вместо в тавичка, можем да уварим домати те в тенджера на тих огън, а в плънката можем да сложим гъби, предварително уварени, вместо картофи.