Кисело зеле с ориз на фурна

В 1 чаена чаша олио пържим 2 глави лук и 1 малка зелка, нарязана на ситно; след като се задуши и омекне зелето, прибавяме 1 супена лъжица доматено пюре и 1 чаена лъжица червен пипер.
Отделно в 3 чаени чаши вода пускаме 1 глава лук, нарязана на ситно и черен пипер на зърна. След като заври, прибавяме 1/2 чаена чаша ориз и сол и поставяме във фурната. Когато водата се изпари и оризът омекне, нареждаме в намазаната тава ред изпържено зеле. Върху не го разстиламе ориза и отново зелето. Заливаме с 4 — 5 яйца разбити с 1 чаена чаша кисело мляко и печем в силна фурна.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS