Телешко с макарони
Етикети: Ястия с телешко
Запържваме до омекване 1 глава нарязан на ситно лук в 1 кафена чаша олио или зехтин, прибавяме 1/2 кг телешка кайма, наливаме 1 — 11/2 чаена чаша гореща вода и варим, докато водата изври. осоляваме и прибавяме 1 супена лъжица размито доматено пюре. Оставяме на огъня, докато се запържи каймата, поръсваме с черен пипер и сваляме. Отделно сваряваме 1/4 кг макарони, отцеждаме ги и заливаме с разтопено масло (по желание може и с доматен сос). Поставяме макарони в чиния, от месото слагаме в чаша с обло дъно и го обръщаме в средата на макарони те. Отгоре може да настържем кашкавал, ако разбира се разполагаме с такъв.