Руски пирог със зеле.
Етикети: Постни ястия
От 1/4 кг сварени пресовани картофи, 1 1/2 чаени чаши брашно, 1 яйце, 1 супена лъжица масло и 1 1/2 чаена лъжица бакпулвер замесваме тесто като за баница. Отделно нарязваме ситно една малка зелка; задушаваме я с 3 - 4 супени лъжици олио и с 2 главички лук, сол, черен пипер. Като поомекне зелето, прибавяме 2 — 3 твърдо сварени яйца, нарязани на кубчета, и сваляме от огъня да изстина сместа. Половината от тестото разстиламе в намазана тавичка, изсипваме зелето, отгоре разстиламе останалото тесто. Набождаме пирога, поливаме го с 3 супени лъжици масло и печем в умерена фурна. Реже се топло и се поднася със салата.