Каша с гъби
Етикети: Предястия
Изчистваме и измиваме 1/2 кг гъби (за по-лесно измиване поръсваме гъбите с 2 — 3 супени лъжици брашно и накисваме за 10 — 15 минути в студена вода). Нарязваме ги на тънки филийки и ги варим докато омекнат в 5 — 6 чаени чаши подсолена вода. Прецеждаме гъбите от бульона. В 3 — 4 супени лъжици масло пържим 5 — 6 пълни супени лъжици брашно до зачервяване, разреждаме с бульона от гъбите, докато получим умерено гъст и гладък сос. Като заври сосът, прибавяме гъбите, посоляваме, ако е необходимо, варим още десетина минути. Поднасяме кашата топла, поръсена с черен пипер или чубрица.