Изчистваме 3 — 4 кг зелен фасул, измиваме го, нарязваме по дължина и задушаваме, докато омекне добре в 3 — 4 супени лъжици мазнина, сол на вкус. Ако е необходимо от време на вре ме наливаме по-малко вода. Към готовия фасул прибавяме по 1/2 връзка копър и магданоз, на рязани ситно. Отделно изпържваме до леко за червяване 1 кг картофи, нарязани на кръгчета. Нареждаме в тавичка половината от картофите, върху тях изсипваме фасула и отгоре нареж даме останалите картофи. Разбиваме 3—4 яйца с 1 1/2 чаени чаши прясно мляко, посоляваме ле ко сместа и заливаме мусаката. Печем я в силна фурна до зачервяване. Поднасяме я топла със са лага.