Яхния от сини сливи

Продукти за 2 порции:
15 сини сливи
2 моркова
2 домата
100 г орехи
2 глави лук
Зс.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
Сол
черен пипер олио

Лукът и морковите се нарязват на ситно и се запърж-ват в олиото. Половината домати се настъргват на ренде и се прибавят към зеленчуците. Когато те уврят, се прибавят брашното и червеният пипер. След около 10 минути се изсипват сливите, на които предварително са махнати костилките. Прибавят се ореховите ядки, солта и черният пипер. Останалите домати се обелват и нарязват на филийки. Подреждат се на повърхността на ястието. При нужда се долива малко вода. Гозбата къкри на слаб огън, докато водата изври.
Съвет: Ястието не бива да се бърка.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS