Пудинг от цветно зеле.
Етикети: Постни ястия
Уваряваме в подсолена вода 1 средно голяма глава цветно зеле и я накъсваме на малки цветчета. Разбиваме лобре 4 жълтъка, прибавяме 1 супена лъжица брашно, 1 /2 чаена чаша мляко и изсипваме към цветното зеле заедно с 1 ка фена чаша настърган кашкавал и 1/2 връзка магданоз или 1/2 чаена лъжица смлян черен пипер. Разбиваме белтъците на гъст сняг и ги при бавяме към сместа, като я разбъркваме леко, посоляваме и изсипваме в съд, в който ще поднесем пудинга. Отгоре наръсваме още малко кашкавал и поливаме с 1 кафена чаша олио. Печем пудинга в умерена силна фурна и го поднасяме топъл.