Продукти за 10-12 порции:
1700 грама картофи
150 г масло
200 г брашно
2 яйца
сол на Вкус
1 кг сливи
около 20 бучки захар
щипка канела
млян карамфил на вкус
50 г натрошени орехови ядки
25 г галета
1/2 к. ч. пудра захар
Картофите се обелват и сваряват в подсолена вода. Отцеждат се и се стриват на пюре. Щом то се охлади напълно, се смесва с 50 г от маслото, брашното, яйцата и солта. Сливите се измиват, костилките се изваждат и на тяхно място се слага по бучка захар. Наръсват се с канела и карамфил. От картофеното тесто се оформя руло като франзела и от нея се режат парчета с дължина 2,5 см. Във всяко парче се поставя по 1 слива и напълно се покрива от тестото. Оформените кръгли кнедли се варят 5 минути в леко кипяща подсолена вода. Изваждат се с решетеста лъжица и се подсушават. Орехите и галетата се запържват в останалото горещо масло, докато галетата стане златистокафява. В тази смес се овалват кнедлите и се поднасят веднага, поръсени с пудра захар.