Продукти за 8 порции
За тестото: 200 г брашно 1 сл. захар 100 г маргарин
1 яйце
2 сл. прясно мляко щипка сол
За гарнитура: Н 4 сл. диетичен конфитюр 4 круши
За залиВката: 200 г извара 350 мл прясно мляко 2 яйца
2 сл. лимонов сок 5 сл. захар щипка канела щипка сол
Продуктите за тестото се омесват. Готовото тесто се прехвърля в тортена форма с диаметър 26 см. Крушите се обелват и нарязват на по ловинки. В тестото се оформят 8 гнезда, в които се слага по 1/2 с. л. конфитюр, а отгоре - круша. Изварата, прясното мляко, яйцата и лимоновият сок се разбиват, прибавят се захарта, канелата и солта и се разбърква. Сместа се изсипва отгоре, заглажда се с нож и сладкишът се пече 8 загрята до 200 градуса фурна около 30 минути.