Ориенталски сарми
Етикети: Постни ястия
Нарязваме на тънки филийки 7 — 8 глави лук и слагаме да се пържи с 1 чаена чаша олио. Когато лукът порозовее леко, прибавяме 1 чаена чаша ориз, позапържваме го, посоляваме на вкус и прибавяме 1/4 чаена лъжица канела, 1/2 чаена лъжица черен пипер, 1/2 чаена лъжица захар и сока от 1 лимон; наливаме 1 чаена чаша вода и оставяме сместа да ври, докато оризът набъбне. Заливаме лозовите листа с гореща вода и веднага ги отцеждаме. Увиваме малки сармички и ги нареждаме в тенджера. Заливаме с малко вода и го варим на умерен огън. Изваждаме ги, нареждаме ги в голяма чиния; след като изстинат, ги украсяваме с резенчета от червени камби или твърдо сварени яйца.