Гъби с ориз I
Етикети: Постни ястия
Нарязваме 1 малка глава лук много на ситно и го задушаваме в две супени лъжици масло. Прибавяме 1 чаена чаша измит ориз, забърква ме с лука да се позапържи и той, заливаме с 2 чаени чаши вода, прибавяме 1/2 чаша бяло вино, посоляваме и оставяме на тих огън да се уври оризът (внимаваме да не се развари много). Отделно изчистваме 250 г гъби, нарязваме ги на дребно и пържим така около 15 минути с 1 супе на лъжица масло, сол и черен пипер на вкус. Като ги изпържим, ги прибавяме към сварения ориз, разбъркваме и изсипваме в голяма чиния, като заглаждаме добре. Отгоре заливаме с 1 — 2 супени лъжици препържено масло, в което сме прибавили предварително ситно нарязан магданоз.