Цветно зеле с масло
Етикети: Постни ястия
Варим около 15 минути в подсолена вода 1 глава цветно зеле, измито и накъсано на цветчета, след което ги прецеждаме и нареждаме в чиния за поднасяне. Сгорещяваме 3 — 4 супени лъжици масло, прибавяме 2 — 3 супени лъжици галета, позапържваме я и поливаме цветното зеле. Сваряваме твърдо 2 — 3 яйца, нарязваме ги на колелца и ги нареждаме около цветното зеле. Посоляваме леко яйцата и ги поръсваме със ситно нарязан магданоз. Вместо яйца, около цветното зеле можем да сложим картофи, сварени в подсолена вода, попарени с 2 — 3 супени лъжици горещо масло и поръсени със ситно нарязан магданоз.