Праз с майонеза
Етикети: Предястия
Нарязваме 3—4 тънки стръка праз на парчета с дължина около 15 см. Сваряваме ги в под солена вода, изцеждаме ги и нареждаме в продълговата чиния. В тенджера слагаме 1/4 пакетче краве масло или две лъжици олио, разбиваме добре и постепенно прибавяме 2 жълтъка, като бием непрекъснато. Слагаме 1 супена лъжица брашно и 1 чаена чаша кисело мляко, разредено сЗ — 4 супени лъжици вода. Поставяме така при готвената смес на котлона и бием докато се сгъсти. Прибавяме сол и ломонов сок на вкус и за ливаме наредения в чинията праз. Гарнираме с твърдо сварени яйца и ивички от мариновани камби или пипер.