Изчистваме и измиваме добре 1/2 кг коприва, посоляваме я с повече сол и я оставяме да престои така около 1 час. Измиваме я отново, смачкваме и слагаме в тенджерата; върху нея слагаме 1/2 чаена чаша измит ориз, 5 — 6 супени лъжици олио, 3 глави лук, нарязани на филийки, 1 връзка магданоз и 1/2 връзка джоджен, нарязани на ситно, малко сол и 1 чаена лъжица червен пипер. Заливаме с 1 чаена чаша вода, разбъркваме и захлупваме добре с капака. Задушаваме ястието бавно на умерен огън, докато се увари оризът. Ако има нужда, доливаме малко гореща вода. Поднасяме ястието студено, с кисело мляко и пресен чесън.