Тиквички на фурна.
Етикети: Постни ястия
Остъргваме 3 — 4 кг тиквички, измиваме ги и нарязваме на кръгчета. С 1 кафена чаша олио запържваме леко 4 — 5 глави лук, прибавяме 3—4 супени лъжици ориз, 1/2 връзка магданоз, по 1/2 чаена лъжица червен и черен пипер и сол на вкус. Изсипваме сместа в тавичка. Тиквичките посоляваме, потапяме всяко кръгче в брашно и нареждаме керемидообразно върху сместа, като я покрием цялата. Нарязваме на кръгчета 2 — 3 червени домати и ги нареждаме върху тиквичките. Поливаме с 2 — 3 супени лъжици олио, 1 чаена чаша гореща вода и печем ястието в умерено силна фурна.