Картофена супа - първи вариант
Етикети: Супа
Обелваме и нарязваме на кубчета 5-6 сред но големи картофи и ги пускаме във вряща подсолена вода заедно с 2 глави ситно нарязан лук. След 10 — 15 минути прибавяме 5 — 6 обелени и настъргани на едрото ренде домати и една ше па натрошено фиде. Отделно запържваме 1 супе на лъжица брашно в 2 — 3 лъжици олио, разреждаме и изсипваме в супата, когато фидето е омекнало. Прибавяме 3 — 4 листа ситно нарязана целина и доуваряваме. Застройваме супата с 2 яйца и 2 — 3 лъжици кисело мляко и поднасяме със ситно нарязан магданоз. Супата е много вкусна и без застройка.