Спаначена супа топчета (галушки)
Етикети: Супа
В 3 — 4 лъжици олио задушаваме 1 връзка лук и 1/2 кг спанак, добре измити и ситно наря зани. Като омекне спанакът посоляваме, нали ваме 7 — 8 чаени чаши вода и оставяме супата да ври. Отделно сваряваме 3 — 4 картофа, пресоваме ги докато са горещи, посоляваме ги, прибавяме 1 яйце, 1 чаена лъжичка масло и брашно, докато се получи много гъста смес. От това тесто оформяме малки топчета (колкото орех) и когато спанакът е сварен, пускаме топчетата във врящата супа. Варим още, докато картофените галушки изплуват на повърхността. Застройваме супата с 1 яйце и 3 — 4 лъжици кисело мляко.