Сваряваме 1 кг картофи, обелваме ги и пресоваме или смачкваме добре с вилица. Прибавяме им след това 1 1/2 кафена чаша мляко, 1 — 2 лъжици краве масло, сол на вкус, малко черен пипер, ситно нарязан магданоз, 2 супени лъжици натрошено сирене или настърган кашкавал и разбъркваме сместа. Намазваме тавичка с олио, разстиламе в нея сместа, като на няколко места (според това, колко порции ще са ни необходими) правим с лъжицата вдлъбнатини. Във всяка вдлъбнатина счупваме по 1 яйце. Отгоре поръсваме с малко натрошено сирене или настърган, кашкавал, слагаме тук-там парченца масло и леко запичаме в умерена фурна. Поднасяме ястието топло със салата.