Доматена кремсупа

Доматена кремсупа
В 1 — 2 супени лъжици олио задушаваме 2 моркова и 1/2 главичка целина на кубчета, заливаме ги с 2 чаши гореща вода и като заврят, по соляваме, а като омекнат, прибавяме 1 кг черве ни домати, нарязани на едро. Когато се уварят доматите, пресоваме всичко през цедка. Отдел но правим запръжка от 3 — 4 супени лъжици масло и 3 супени лъжици брашно, разреждаме постепенно и с 2 чаени чаши горещо мляко и изсипваме при прецедения бульон. Прибавяме 1 чаена лъжичка захар и слагаме супата само да заври. Застройваме я с две яйца и поръсваме с черен пипер. Може да поднесем супата с твърдо сварени яйца, разрязани по дължина.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS