Крем-супа от марули.

Почистваме 2 по-големи или 3 по-малки марули, накъсваме ги на листа и слагаме да се варят 10 минути в подсолена вода, след което го прецеждаме и нарязваме на ситно. В 2 лъжици масло или олио пържим леко 1 глава лук и 2 лъжици брашно, прибавяме нарязаните марули, разбъркваме и разреждаме с 5 чаши зеленчуков или месен бульон. В случай, че нямаме бульон, разреждаме с 2 чаши мляко и 4 чаши вода. По соляваме и варим супата още 10 минути. Разбиваме 2 жълтъка с 1 супена лъжица масло или 3 — 4 лъжици кисело мляко, изсипваме в супата като бъркаме непрекъснато, поръсваме със сит но нарязан магданоз и поднасяме.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS